Kako sam postao agent za nekretnine?

Od turizma do nekretnina

Svima nam se događa da nas spletom razno raznih okolnosti život odvede u nekom drugom smjeru. Ponekad se nađemo u situaciji koju ćemo ili iskoristiti ili će proći pokraj nas. Nakon što sam na ekonomskom fakultetu završio smjer Management u turizmu, nisam mislio da bih se jednog dana mogao baviti posredovanjem u prometu nekretninama.

Sigurnosna oprema

S obzirom da sam tijekom školovanja radio sa sigurnosnom opremom, konkretno, zaštitom od požara i zaštitom na radu tako sam i nakon školovanja nastavio istim poslom. Nakon skoro deset godina bavljenja sustavima vatrodojave, videonadzora, kontrole prolaza i slično, pojavila mi se prilika da uđem u svijet opremanja interijera te sam se odlučio za taj korak. Uvijek sam bio spreman na novo i nepoznato jer sam tako imao priliku naučiti nove stvari za koje sam znao da će mi koristiti. Iskreno, jako mi se svidjelo.

Opremanje interijera

Pet godina sam opremao poslovne objekte poput ureda, hotela, bolnica itd., ali i stambene prostore za individualne investitore koji su imali zahtjeve za uređenje svog doma. Kroz posao spoznao sam da stvarno uživam u objektima koje sam opremao na ovaj ili onaj način te sam odlučio da je nakon pet godina došlo vrijeme za korak dalje.

Agent za nekretnine

Tako sam se odlučio za posao s nekretninama. Počeo sam u jednoj manjoj agenciji te sam nakon godinu dana prepoznao da je to nešto što stvarno razumijem i čime se želim baviti. To je bilo vrijeme najveće krize 2010. – 2012. godine kada nitko nije kupovao i kada su cijene strmoglavo padale. U tom trenutku odlučio sam otvoriti svoju agenciju. Prvo sam položio ispit za agenta da bih nakon toga otvorio i svoju agenciju 2013. godine te se istim entuzijazmom i danas bavim tim poslom.

Siniša Milašin - Kako sam postao agent za nekretnine

Specifičnost trgovine nekretninama

Svaka nekretnina je specifična i ima svoja pravila. Bitno je znati postaviti se prema njoj na pravi način. Tu sam sebe stvarno pronašao jer s obzirom da svaka nekretnina ima svoga vlasnika znači da svaki vlasnik ima svoja pravila na koji način i u kojem roku želi da se nekretnina proda ili iznajmi. Nastupajući prema svakom pojedinom vlasniku, a i kupcu individualno otkrio sam da stvarno uživam u svom poslu jer se iskreno povezujem kako s prodavateljima tako i s kupcima te stvaram dugogodišnja prijateljstva. Uživam raditi s prodavateljima i kupcima koji znaju što žele iako to ponekad zna potrajati i više mjeseci. Kroz vrijeme se toliko povežemo da kada im realiziram njihove želje znam zašto radim ovaj posao. Taj osjećaj da sam nekome pomogao da ostvari svoju želju za mene je čisto zadovoljstvo koje mi daje entuzijazam da nastavim dalje.

Gdje i kako radim

Najviše radim u gradu Zagrebu i to stambene i poslovne prostore. S obzirom da sam rođen u Zagrebu i tu živim cijeli život to je grad kojeg poznajem, poznajem njegovu kulturu, ljude koji tu žive i njihove običaje poput ispijanja kave u nekom od zagrebačkih kafića i sl. Jednostavno sam se izvrsno našao u toj kulturi i da kažem folkloru. Sve nekretnine koje imam dobio sam preporukom zadovoljnih klijenata.

Što možete očekivati od ovog bloga?

Ovim uvodom htio sam da me malo upoznate i da saznate nešto o meni. U ovom ću se blogu baviti ekonomskim pitanjima vezanim uz nekretnine te konkretnim savjetima u određenim segmentima kupnje i prodaje. Također će ovaj blog biti podijeljen na nekoliko kategorija tako da će Vam biti lakše pretraživati pojedine teme.

S obzirom da imam nekoliko hobija poput kuhanja, trčanja, bicikliranja, kajakarenja i rekreacijom na otvorenom probat ću ovaj blog proširiti i na te teme tako da se ne iznenadite ako ponekad ubacim koji recept za brzinski ručak ili večeru ili dam prijedlog gdje otići za vikend!

Pratite me za više novosti na Instagramu, Facebooku, LinkedIn.

Ako imate kakav komentar ili pitanje uvijek mi se možete obratiti ovdje putem bloga ili putem maila.

Lijepi pozdrav ,

Siniša

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
PODIJELITE ČLANAK
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Prijavite se da ne propustite sljedeći članak

Osnovni podaci o Agenciji:
OIB: 89599022410
Broj rješenja o ispunjavanju uvjeta: Klasa:  UP/I – 330-01/18-01/210
Licencirani agent: Siniša Milašin,oec
Osiguravateljsko društvo: Jadransko osiguranje